تاريخ انتشار : 1402/10/17 - 16:01
كد :95
هواگیری رادیاتور
در صورتی که رادیاتور به طور یکنواخت گرم نمی شود نیاز به هواگیری دارد چرا که هوایی که به رادیاتور وارد می شود سبب پایین آمدن عملکرد رادیاتور می شود.
هواگیری رادیاتور به این دلیل انجام می شود که در بسیاری از موارد علت کاهش گرمای رادیاتور و و سکنواخت نبودن حرارت آن وجود هوا در لوله های رادیاتور است؛ با انجام هواگیری هوای موجود در لوله ها خارج می شود و گرمایش رادیاتور به این طریق بهبود می یابد.
قبل از هواگیری ابتدا باید رادیاتور را روشن کرد و منتظر شد تا کاملاً گرم شوند تا بتوان آن را از نظر هوا داشتن بررسی کرد؛ زمانی که برای این مسئله لازم است در انواع رادیاتور می تواند متفاوت باشد و هرچه رادیاتور شما از عملکرد بهتری برخوردار باشد این زمان کاهش می یابد و زودتر رادیاتور شما گرم خواهد شد.
در بسیاری از برند های رادیاتور هواگیری شوفاژ در لیست خدمات پس از فروش قرار می گیرد و تا مدتی به صورت رایگان توسط متخصصان همین برند به صورت رایگان برای شما انجام خواهد شد.
بیشتر بدانید: نمایندگی ایران رادیاتور در کرج

طریقه هواگیری رادیاتور
همان طور که پیش تر گفته شد لازم است تا در زمان هواگیری رادیاتور ها روشن و گرم باشند.
زمانی که رادیاتور کاملاً گرم شد می بایست یکنواختی حرارت را در آن ها بررسی نمایید و در صورتی که حرارت در آن ها یکنواخت نبود و یا صدای شرشر آب شنیده می شد به این معناست که رادیاتور شما نیاز به هواگیری دارد.
پس از این که مطمئن شدید رادیاتور شما به هواگیری نیاز دارد برای شروع کار باید آن را خاموش نمایید و صبر کنید تا کاملاً سرد شود چرا که روشن بودن رادیاتور باعث می شود هوای بیشتری به آن وارد شود.
سپس برای شروع باید یک ظرف زیر شیر هواگیری قرار دهید تا بعد از باز کردن آن آب رادیاتور در این ظرف بریزد.
شیر هواگیری رادیاتور ها معمولاً در گوشه ی بالایی ان ها قرار دارد و به دو شکل یک سوراخ بر روی رادیاتور و یا یک پیچ دو سو می باشد که برای باز کردن نوع اول به اچار مخصوص نیاز است اما برای نوع دوم فقط به یک پیچ گوشتی دو سو نیاز دارید.
باید چند بار پیچ هواگیری را باز کرد تا زمانی که آب خارج شده از رادیاتور یکنواخت باشد و همراه با هوا خارج نشود.
بعد از اتمام هواگیری و بستن شیر آن قبل از روشن کردن رادیاتور ابتدا فشار پکیج را تنظیم می کنیم و سپس آن را روشن کنیم و در صورتی که به حالت عادی بازگشته بود و حرارتی یکنواخت داشت هواگیری با موفقیت انجام شده است.
شیر هواگیری رادیاتور
شیر هواگیری رادیاتور از انواع شیرهای کنترلی است. به طور کل شیر های کنترلی در دو نوع اتوماتیک و دستی تولید می شوند که در رادیاتور های خانگی معمولاً نوع دستی آن ها مورد استفاده قرار می گیرد که یا به وسیله ی یک پیچ گوشتی باز و بسته می شوند و یا به صورت ولومی می توان آن هارا باز و بسته کرد که نوع دوم برای استفاده بهتر هستند چرا که به مرور زمان زنگ نمی زنند و همیشه قابل استفاده هستند و از آن جایی که شیر هوای رادیاتور ها دیر به دیر باز می شود این مورد حائز اهمیت است.